Mangfoldsledelse - det nye gullet innenfor ledelse

 
“Bare to dager inn i kurset har jeg fått noen skikkelige `øyeåpnere´, jeg anbefaler alle denne opplevelsen.”
Jan Grønbech, Google.
Jan Grønbech, CEO Google Norway, Frank Jaegtnes, adm.direktør EFO og Tore Hov, adm.direktør TRN.

Jan Grønbech, CEO Google Norway, Frank Jaegtnes, adm.direktør EFO og Tore Hov, adm.direktør TRN.

Nå er vi i gang med kull nummer to med toppledere og ledere som får opplæring i mangfoldsledelse som vil kvalifisere dem til å bli sertifiserte mangfoldsledere.

I den første modulen har vi blant annet snakket om begrunnelsene for rekruttering av mangfold. Organisasjonen har kanskje brukt millioner av kroner for å rekruttere kvinner og mangfold, men det de blir vitne til, er at de ikke har fått noe særlig utbytte av å rekruttere mangfold.

"En virkelig øyeåpner i perspektiver rundt mangfold" sier Tore Hov, administrerende direktør i Travel Retail Norway (TRN). 

Det er en stor bredde og mangfold blant deltakerne. I tillegg til Google og TRN er det deltakere fra kommunal og frivillig sektor, fra konsulentselskap og et universitet. En viktig del av opplæringen er å bruke metodikken i mangfoldsledelse for å binde sammen deltakerne og skape en inkluderende kultur preget av åpenhet og trygghet hvor deltakerne kan være autentiske. «Å oppleve at personlige erfaringer, oppvekst og utdanning samlet gir mer mangfold, wow.» sier Ida Thorendahl fra Elektorforeningen (EFO).

 
 
69851386_734862713618094_5962339467925651456_n.jpg
Mangfoldsledelse er åpenbart det nye gullet innenfor ledelse.”
Geir Over Halvorsen, TRN.