Ring oss! 22 22 05 05

Banebrytende måling av verdiskaping gjennom mangfold

Navn: Manav Rihel Kumar
Alder: 33
Yrke: CEO for Diversity Index
Adresse: Bjørvika og «remote»
Bokanbefaling: Guden for små ting – Arundhati Roy
Favoritt feriested: India
 
Hva husker du mest fra 2022?

Jeg fikk tatt med meg familien til India og vist dem rundt i Punjab før vi reiste sørover til Goa. Vi fikk oppleve et ekte punjabibryllup, besøkt den lille landsbygda til min farfar, sett huset til besteforeldrene mine, og nytt godt vær på Goas nydelige strender. Det var veldig fint å se at barna mine trivdes i de samme omgivelsene jeg tilbrakte mange av feriene mine i barndommen.
 
Hva er forskjellen mellom Diversity index og en vanlig medarbeiderundersøkelse?

En medarbeiderundersøkelse gir et godt innblikk i ansattes arbeidshverdag, mens Diversity Index er et supplement til dette. Diversity Index måler om ansatte føler seg annerledes enn sine kolleger og undersøker opplevelsen av inkludering, kompetanseutnyttelse, utviklingsmuligheter, autentisitet og relasjon til leder. Virksomheter får et 360-bilde av hvem som opplever hva, og setter de i stand til å jobbe systematisk, målrettet og effektivt for å skape inkludering blant ansatte, og bruke mangfoldet til verdiskaping.
 
Du møter deg selv som 17-åring, ut i fra den livs- og arbeidserfaringen du har i dag, hvilket råd vil du gi deg selv?

Ikke ta ting altfor seriøst. Det finnes mer enn nok av anledninger der man må være alvorlig og fokusert. Så lenge du har en cirka plan for hva ditt neste steg vil være, og klarer å jobbe noenlunde systematisk mot det, vil ting mest sannsynlig gå bra. Resten av tiden bør du bruke på å oppleve verden sammen med venner.
 
4. Du skal invitere tre personer på middag i romjulen, hvem inviterer du, hva serverer du, og hva vil samtalen handle om?
Jeg inviterer Martin Ødegaard, Erling Braut Haaland og Ståle Solbakken for å diskutere hva som skal til for at Norge kvalifiserer seg til det neste mesterskapet. På menyen står det pannekaker og kaffe.